Szalainé Doba Éva

Szalainé Doba Éva

Szalainé Doba Éva

Szalainé Doba Éva vagyok, okleveles pszichológus. Sok önismerettel töltött óra birtokában tisztában vagyok azzal, hogy mennyire nehéz beismerni, hogy elakadtunk, egyedül nem tudjuk megoldani a problémáinkat, segítségre van szükségünk. Sőt, néha azt sem tudjuk, hogy mi a probléma, csak érezzük, hogy valami nem stimmel, szorongunk. Ezért szívesen alkalmazok olyan eszközöket, melyek a tudatalattit hívják segítségül, hogy a hozzám fordulók közelebb kerüljenek a belső megoldásaikhoz. Módszereim között szerepel az autogén tréning, amelynek hatása abban áll, hogy az izmok ellazításán keresztül a feszültségeket leépíti, feloldja. Ezáltal a nyugtalanság is oldódik az egyre növekvő belső, nyugalmi tónus következtében, a szorongás csökken és eltűnik. Ennek pozitív fizikai vonatkozásai is lesznek: a szervezet ellenállóbbá válik, könnyebb lesz az alvás, optimalizálódik a vérnyomás. Az autogén tréning hatékony az önbizalom, az akaraterő, az önkontroll növelésére is. A technikát mindenki képes elsajátítani és pozitív hatásait megtapasztalni.

Módszereim között nagy hangsúlyt kapnak az imaginációs gyakorlatok. A tudattalannal, a megfoghatatlan gondolatokkal, érzésekkel, vágyakkal mindenki találkozott már élete folyamán. A lelki zavarok előzményei jórészt tudattalanok. A problémák okainak feltárása és tudatosítása a személyiségfejlődés maga. A szimbólumok segítenek abban, hogy ezek a ködös érzetek kézzelfoghatóvá, megismerhetővé váljanak és így a személyek gondolkodásában is jelentős változást idéznek elő.

Tapasztalatom szerint a nehézségek egyben lehetőségek is a változásra, a fejlődésre.  Hiszem, hogy minden ember rendelkezik az önmegvalósítás képességével. Nekem csak az a feladatom, hogy segítsek megtalálni és elhárítani az akadályokat, amelyek meggátolják a személyiség kiteljesedését.

Főbb problémakörök, melyekkel hozzám fordulhat:

  • Önismeret
  • stresszkezelés, szorongásos problémák, pánikreakciók
  • hangulati zavarok, depresszív tünetek
  • életközepi válság kezelése
  • serdülőkori szorongás
  • munkahelyi stressz

Elérhetőség

Sántha Judit 2021. Minden jog fenntartva.

Sántha Judit 2021. Minden jog fenntartva.