Rideg Dominika

Rideg Dominika Pszichológus

"Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok."

Carl Gustav Jung

Rideg Dominika

Rideg Dominika vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem okleveles pszichológusként, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Jelenleg a Semmelweis Egyetemen, Gyermek és Ifjúsági klinikai szakpszichológus jelölt vagyok.

Jelenleg a XIX. kerületi Pedagógiai Szakszolgálatban látok el pszichológusi feladatokat, ahol az időm meghatározó részében nevelési tanácsadásban veszek részt. Korábban a Budapesti Palotás Gábor Általános iskolában dolgoztam sajátos nevelés igényű gyermekekkel. Továbbá művészetterápiás gyermekcsoportokat vezetek, szintén sajátos nevelés igényű, valamint tipikus fejlődésű gyermekek számára. 

2023-ban szereztem Művészetterapeuta oklevelet, valamint a Gyermek és Serdülő Kognitív és viselkedésterápiás konzultáns lettem, így ezek az eszközök nagyban áthatják a munkámat.

A gyermekekkel való munkában elsődlegesnek tartom a feltétel nélküli elfogadást, valamint azt, hogy a pszichológiai tanácsadás nem mindenkinél ugyanolyan, egyedi odafordulást igényel. Igyekszem minden egyes gyermek számára személyre szabott tanácsadást biztosítani, ami az ő saját problémájához és személyiségéhez igazodik. Továbbá a szülőkkel való közös munkának is kiemelt figyelmet szentelek. Tevékenységemet integratív szemlélet szerint végzem, ami azt jelenti, hogy a gyermeket és az ő problémáját, az őket körülvevő környezet kontextusában értelmezem.

Óvodás kortól kamaszkorig fordulhatnak hozzám a legkülönfélébb problémákkal. Többek közt szorongás, beilleszkedési és szociális nehézségek, aktuális élethelyzeti krízis/ válság okán tudnak hozzám fordulni, valamint kognitív és viselkedésterápiával is foglalkozom.  Az utóbbi egy évben különösen nagy hangsúlyt fektettem az SNI-s gyermekek pszichológiai tanácsadására, ezáltal szélesebb körű tapasztalatot szereztem ezen a területen. Foglalkoztam például ADHD-s és autista gyermekek szorongás oldásával, így az e téren felmerülő problémákban is tudok segítséget nyújtani a hozzám forduló szülőnek és gyermekeknek.

 

Forduljanak hozzám bizalommal!

Elérhetőség

Sántha Judit 2021. Minden jog fenntartva.

Sántha Judit 2021. Minden jog fenntartva.